سازه ماکارونی باعث شکوفایی استعدادهای آنها می شود و نه تنها جنبه سرگرمی دارد بلکه آنها را با مفاهیم معماری و عمران نیز آشنا می کند.
تاریخچه سازه های ماکارونی:
این نوع سازه در سال 1988 در دانشگاه کانادا برای شبیه سازی در عمران استفاده شد و در سال 1382 در ایران در دانشگاه تهران جنوب برای اولین بار استفاده شد.اول برای دانشجویان سپس برای دانش آموزان.
اهداف سازه ماکارونی:
مهمترین هدف آن هدف آموزشی آن می باشد به خصوص برای دانشجویان رشته های معماری و عمران که فقط مباحث را در دانشگاه تئوری می خوانند دید بهتر و بازتری می دهد و هم خلاقیت دانش آموزان و دانشجویان را بالا می برد و همینطور باعث می شود دید بازتری نسبت به رشته انتخابی خود داشته باشند.
چرا سازه های ماکارونی:
ماکارونی به دلیل داشتن بالاترین کشش و تنش را دارد و یک جایگزین مناسب برای فولاد و بتن هستند.سازه های ماکارونی بهترین مدل برای مدلهای کوچک می باشد و به راحتی شبیه سازی می شود.نسبت به بقیه مصالح اقتصادی تر و ارزان تر می باشند و همین دلایل باعث افزایش خلاقیت می شود.
مسابقات سازه های ماکارونی:
سازه های ماکارونی تنها فقط برای دانش آموزان و دانشجویان جذاب نیت بلکه بای همه افراد مهم هست.سازه های که به راحتی ساخته می شوند و و تحمل خوبی دارند و به همین دلایل هستند که به کودکان آموزشهایی می دهد که قدرت خلاقیت آنها را پرورش می دهد و همینطور استعداد آنها را افزایش می دهد.
این مسابقات در کشورهای مختلفی برگزار می شود و در ایران هم هرساله برگزار می شود و در رده های دانش آموزی و دانشجویی رکوردهای مختلفی ثبت می شود.
قوانین سازه ماکارونی:
چون این سری از مسابقات جهانی برگزار میشود پس دارای یکسری قوانین می باشد:
1 – در محل اتصال و سازه چسبی در سازه ماکارونی زد می شود نباید مشخص شود.
2 – سازه ها باید دارای حداقل یا حداکثر وزن باشند
3 – ابعادی که در سازه های ماکارونی استفاده می شود مشخص هست
4 – سازه ها فقط با ماکارونی و چسب ساخته می شود.
5 – سازه های ماکارونی باید در هر مرحله انجام شود و فشاری که تحم می کند بررسی شود و سپس به مرحله بعد برود.
مزایای سازه های ماکارونی برای کودکان:
همانطور که گفتیم این از سازه ها برای افزایش خلاقیت استفاده می شود همچنین باعث افزایش تمرکز و دو نیم کره مغز را به کار می اندازد و اغلب به صورت گروهی ساخته می شود و همین باعث میشود کودکان تعامل خود را افزایش دهد.از دیگر مزایا آن آشنایی کودکان با اشکال هندسی و سه بعدی می باشد و قدرت طراحی و ابتکار دانش آموزان را افزایش می دهد.
انواع سازه ماکارونی:
سازه ماکارونی فشاری:
در مرحله اول سه تا وزن 10 کیلوگرمی را در یک دقیقه تحمل می کند.بعد از این سازه وارد مرحله دوم میشود می تواند وزنه های 15،20،25،30 کیلوگرمی را با قرعه تحمل کند
در مرحله بعد سازه ها براساس وزن سازه و وزنی که تحمل می کند دسته بندی می شود.
سازه های ماکارونی سبک:
این سازه ها باید وزن کمی داشته باشند و من بیشتری را تحمل کند.
سازه ماکارونی راندمانی:
این سازه ها به شکل پل هستند و راندمان حاصل تقسیم وزنی که سازه تحمل می کند به وزن خود سازه و در مسابقات سازه ای که کمترین وزن را دارد برنده هست.
ساخت سازه های ماکارونی:
ما در ساخت این نوع از سازه ها دارای دو هدف هستیم اول اینکه کمترین وزن را داشته باشیم و بیشترین تحمل فشار را داشته باشیم دومین هدف حداقل خمش را داشته باشد.برای اینکه کمترین خمش را داشته باشیم از روش تخم مرغ استفاده می کنیم.شما اگر به تخم مرغ از بالا و پایین فشار دهید نمیشکند از اونجا که ماکارونی مانند تخم مرغ شکننده هستند از همین روش استفاده می کنند.یک نکته که بسیار مهم هست به دلیل شکننده بودن ماکارونی باید در مکانی باشد که در معرض گرما و رطوبت نباشد چون در غیر این صورت ماکارونیها ترک میخورد.